Nemrég kaptuk a hírt, hogy terjed a Kosztolányi-láz! Világszerte immár egyre nagyobb népszerűségnek örvend Kosztolányi Dezső szelleme és munkássága. Nemrégiben már divatdiktátorok is felfigyeltek rá, és legújabb trendjeik ikonjává tették. A nyári modellek Kosztolányi-stílusban készültek, s a kifutók Kosztolányi-versektől voltak hangosak. A Dior-ház például Kosztolányi-szakértőt is fogadott, Desiré de Kostolany személyében. Ahogy a Vogue című magazinnak a mester nyilatkozott: "A Kosztolányis mint olyan mára már olyan szlogenné vált, ami kvázi védjegy. Ha egy terméken ezt látja: ez igazi Kosztolányi, akkor bizony garantált a minőség." Nem csoda, ha minden bross, minden gomb, minden pólónyomat Kosztolányi arcképét villantja elénk.
De a legelegánsabb elit körök partijain is Kosztolányi lett a főszereplő. A többfogásos menüket róla nevezik el, így aztán lehet kóstolni lazacos-mustáros Kosztolányi-sültet, és még a legendás Omelette á Woburn sem marad le az étlapokról. Akik igazán a krémhez tartoznak, azok azonban nem hagyják ki a Champagne de Kostolany-t sem, ami igazi ínyenc csemege, hiszen a pezsgősüveg nyaka gyémántgöröngyökkel van kirakva.
Nem tudjuk, egyszerűen nem jósolhatjuk meg még előre, meddig tart ez a láz. Kosztolányi szelleme fogva tart most mindenkit. A Vogue például még kis útmutatót is mellékelt a cikkhez, melyben összefoglalta, milyen legyen az, aki "Kosztolányis" akar lenni. Íme:
"Kosztolányis leszel, ha:
Te is félrefésülöd a hajad,
Te is csokornyakkendőt hordasz,
Te is írogatsz Esti Kornél-történeteket,
Te is úgy gondolod, hogy a semmi a minden…"
Kosztolányi a Vogue-ban
Meghívó az egyik New York-i partira
Hozzászólások